Porvaripeli poikki

Porvaripeli poikki, SKP:n kiertuetapahtuma Joensuussa 30.11.2013

Jutta Urpilaisen, Kataisen ja kumppaneiden toimet kuntien ahdingon lisäämisessä alkavat saada kouriintuntuvia muotoja julkisen sektorin työpaikoilla kunnissa, kuntayhtymissä ja valtiolla.

Asiaa oikeistokomentoa vastaan Joensuun torilla

Asiaa oikeistokomentoa vastaan Joensuun torilla

Tilanne ei olisi niin huono, ellei ammattiyhdistysliike, joka on tarkoitettu työntekijöiden etuja puolustamaan, olisi halvaantunut johtajiensa kyvyttömyyden takia.

Esimerkiksi “SAK:n puheenjohtaja Lauri Lylyn mukaan rakennepaketti osoittaa, että hallitus pyrkii vakavasti turvaamaan hyvinvointivaltion rahoituksen”. Sekä lisäksi “Yhdessä työmarkkinajärjestöjen solmiman keskitetyn ratkaisun kanssa hallituksen päätökset mahdollistavat Suomen talouden nostamisen takaisin kasvu-uralle. Yritysten on nyt kannettava vastuunsa työllistämällä ja investoimalla. Seuraava tärkeä askel on työura- ja eläkeratkaisu, toteaa Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön puheenjohtaja Lauri Lyly”.  Nämä lainauksen ovat eilisestä SAK:n tiedotteesta (SAK – 29.11.2013 18:19)

Lyly haikailee työnantajilta ja pörssikeisareilta moraalista velvollisuutta oman varallisuutensa kasvattamisen sijasta harrastamaan yleisen edun ajamista.  Tätä samaa haikailua teki ahkerasti SAK:n edellinen puheenjohtaja Lauri Ihalainen.

Lylyltä jää huomaamatta, että pääomapiirit rikastuvat nopeammin ajamalla hallituksen ja SAK:n kautta tulojakomuutoksia verotuksen ja julkisen sektorin leikkausten avulla, kuin investoimalla, kehittämällä tuotantoa ja työllistämällä.

Julkisen sektorin työpaikoilla tilanne synkistyy entisestään. Hallinto pystyy aina esittämään oman korvaamattomuutensa ja siksi toimintoja on joko supistettava,  työntekijöitä vähennettävä tai työtahtia kiristettävä edelleen. Suoritusportaassa vauhti on kova, eikä sieltä nytkään lähdetä terveenä eläkkeelle. Se on herrojen herkkua, terveys ja eläke.

Pahin seuraus ay-liikkeen johdon näköalattomuudesta ja alistumisesta työnantajien ja pörssien komentoon on se, että työpaikoilla yhteistoiminta talouspoliittisen linjan muuttamiseksi, on korvautunut työntekijöiden keskinäiseksi kilpailuksi omien työpaikkojensa puolesta.

Tämä kilpailu työpaikoilla huonontaa rajusti henkistä hyvinvointia ja on usein ennenaikaisen työkyvyttömyyden syy, tai johtaa muulla tavoin syrjäytymiseen.

Paljon puhutussa yhteiskunnan turvaverkossa on silmäkoko suurentunut valtavasti ja turvaverkon läpi on pudonnut satojatuhansia ihmisiä. Turvaverkon alapuolella ja hyvinvointivaltion ulkopuolella on lapsia, nuoria, työikäisiä ja eläkeläisiä.

Näitten ihmisten ääni ei kuulu päätöksiä tehdessä ja lisäksi heillä on äärimmäisen huonot mahdollisuudet vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon, mikä käytännössä tarkoittaa lainsäädännöllistä turvaa ongelmatilanteissa.

Ammattiyhdistysliikkeen, poliittisen työväenliikkeen tulee hylätä oikeistolaisten oppien suosiminen ja palata juurilleen rakentamaan yhteistyötä työläisten ja vähempiosaisten kanssa hyvinvointivaltion puolesta.

Ja sitten vähän taustaa siitä kuka meille saarnaa niukkuuden aatetta rikkaiden puolesta: Lauri Ihalainen nykyisen hallituksen suurituloisin ministeri. Lähes samoille palkoille pääsee uusi saarnamies Lylykin, joka viime tienasi verotettavaa tuloa 173 tuhatta ja rapiat päälle. Siinä auttoi palkankorotus, mikä oli 1300 euroa / kk.   Lauri Lyly on myös ELÄKEYHTIÖ Ilmarisen hallituksen varapuheenjohtaja ja kahmaisee tästä yhtiöstä 35 tuhatta euroa vuodessa. Se on niin sanottu kohtuullinen korvaus 6 kokouksesta. Moraali on  hakusessa Suomen ammattiliittojen keskusjärjestön puheenjohtajaltakin.

No comments yet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: